Cześć wszystkim.
Astrofotografią interesuję się od długiego czasu. Mam obecnie 49 lat i praktyczną własną astografią zajmuję się dopiero od 2023 roku.
W 2011 dostałem od żony Schmidta-Cassegraina'a, przez który fajnie planetki i księżyc było mozna sobie pooglądać. Ale to nie dawało mi pełnej satysfakcji i zawsze próbowałem uwiecznić to co widziałem z marnym skutkiem.
Teraz z Evolux 82ED, AM5, ASIAIR i innymi bajerami to juz sie zmienilo!
Od 5 lat jeżdżę nadal na zlot LowGraviry Show. Parę koszulek już jest ;-)
W 2024 roku zdobyłem pierwsze miejsce w konkursie na najlepsze zdjęcie DS.
Zdjęcia robię z trawnika pod domem z miejscowisci pod Olsztynem. Czassmi jeżdżę do pobliskiej miejscowości Bałdy, gdzie jest mniejsze lightpollution.
Przejrzystych nocy dla Wszystkich.
Adam Banasiak
Astrofotografią interesuję się od długiego czasu. Mam obecnie 49 lat i praktyczną własną astografią zajmuję się dopiero od 2023 roku.
W 2011 dostałem od żony Schmidta-Cassegraina'a, przez który fajnie planetki i księżyc było mozna sobie pooglądać. Ale to nie dawało mi pełnej satysfakcji i zawsze próbowałem uwiecznić to co widziałem z marnym skutkiem.
Teraz z Evolux 82ED, AM5, ASIAIR i innymi bajerami to juz sie zmienilo!
Od 5 lat jeżdżę nadal na zlot LowGraviry Show. Parę koszulek już jest ;-)
W 2024 roku zdobyłem pierwsze miejsce w konkursie na najlepsze zdjęcie DS.
Zdjęcia robię z trawnika pod domem z miejscowisci pod Olsztynem. Czassmi jeżdżę do pobliskiej miejscowości Bałdy, gdzie jest mniejsze lightpollution.
Przejrzystych nocy dla Wszystkich.
Adam Banasiak